Kan krydsningskvier blive til godt oksekød – og er der økonomi i det?
I podcasten om krydsningskvier fra SEGES Innovation, kan du blive klogere på muligheden for at opfede krydsningskvier til rødt oksekød.
I podcasten om krydsningskvier fra SEGES Innovation, kan du blive klogere på muligheden for at opfede krydsningskvier til rødt oksekød.
I Danmark spiser vi mere rødt oksekød, end vi producerer. Samtidig producerer vi stadig flere kvier, der er krydsninger mellem malkekvæg og kødkvæg, som skal opfedes med den bedst mulige økonomi. En af løsningerne på begge udfordringer kan være at opfede krydsningskvier til rødt oksekød.
I podcasten fortæller Torben Nørremark fra Danish Crown om kravene til deres koncept Premium Kvier. Der er god efterspørgsel på kødet og slagteriet har et tillæg på 3 kr. på Premium Kvier i forhold til standardnoteringen.
Du kan også høre driftsleder Lasse Mølby Nielsen fortælle, hvordan de fodrer kvierne frem til slagt ved 16 mdr. Og landmand og næstformand i L&F Kvæg Karsten Willumsen fortæller, hvorfor det giver mening for ham at producere kvier til rødt oksekød.
Til slut kan du høre forsker Mogens Vestergaard fra SEGES Innovation give en status på produktionen af dansk okse- og kalvekød og mulighederne for at mindske den samlede CO2-udledningen fra produktionen.
Lyt til podcasten:
Find flere podcasts på SEGES podcast
Du kan også finde flere podcasts fra SEGES Innovation ved at søge på SEGES i din podcastapp.