Natur og vandmiljø
Nyeste viden om natur- og vandmiljø
-
Økonomi og ledelse, Natur og vandmiljø
Beskatning ved permanent ekstensivering
Ifølge Landbrugsstyrelsens vejledning om permanent ekstensivering bliver der tinglyst en servitut på ejendommen. Af servitutten fremgår de krav, der fremover er til arealerne. Det fremgår også af vejledningen, at den tinglyste servitut gælder permanent.
-
Natur og vandmiljø, Jura, Planter
Ny vejledning om BNBO
BNBO-vejledningen beskriver samlet alle aspekter af beskyttelsen af de boringsnære områder. Det gælder udpegning, vurdering af risiko for forurening og indgåelse af aftaler om beskyttelse.
-
Natur og vandmiljø, Planter, Økonomi og ledelse
Få støtte til skovrejsning og lavbundsprojekter med CO2-effekt
Klimaskovfonden har netop åbnet for en ansøgningsrunde, hvor du kan søge om støtte til skovrejsning og lavbundsprojekter. Til skovrejsning kan du få op til 65.000 kr. pr. hektar, og til lavbundsprojekter kan du få op til 160.000 kr. pr. hektar.
-
Natur og vandmiljø, Planter
Find præsentationer fra afholdte Vandmiljøkonferencer
Vandmiljøkonferencerne har til formål at styrke vidensudveksling og netværk for personer, som arbejder med en lokalt baserede tilgang til sammenhængen mellem kystvand og opland.
-
Natur og vandmiljø, Kvæg, Økonomi og ledelse
Vurdering af værditab på jord og produktionsanlæg ved udtagning af kulstofrig landbrugsjord
I projektet ”Klimaindsats på kulstofrige lavbundsjorde” 2022-2024 er der blandt andet arbejdet med de udfordringer, der kan være ved at udtage kulstofrig landbrugsjord og en efterfølgende vådlægning.
-
Natur og vandmiljø, Planter
Er fosforfilter et muligt fremtidigt drænvirkemiddel?
Landbrugets fosfortab er estimeret til 683 ton pr. år af Aarhus Universitet, og Miljøstyrelsen var i 2023 i gang med at undersøge mulighederne for etableringen af fosforvirkemidler. Derfor antages fosfor at få øget opmærksomhed i de kommende år.
Kalender
-
Natur og vandmiljø, Planter
Vandmiljøkonference 2025
Kongres / konference