Montører skifter tøj efter hvert bedriftsbesøg
En anden vigtig procedure for at højne smittebeskyttelsen under bedriftsbesøg er rent tøj. Hver montør har 20 sæt arbejdstøj til en uge, og efter hvert besøg bliver tøjet skiftet, uanset besætningens status.
"Vi behandler alle besætninger, som om de potentielt kan være smittede. Vores gummistøvler bliver vasket og desinficeret, og hvis en gård ikke har vaskeudstyr til rådighed, har vi i de store biler altid vores egen højtryksrenser med i bilen," siger Søren Jørgensen, som fortæller, at det for medarbejderne er en helt naturlig del af jobbet.
"Vores folk tager det her seriøst. De ved, at deres indsats kan være forskellen på en rask og en syg besætning," tilføjer han.
Smittebeskyttelse er en investering i besætningens sundhed
Det grundige arbejde bliver bemærket af landmændene, som ofte kvitterer med ros.
"Indimellem får vi godt nok at vide, at vi ikke er de billigste, men vores kunder ved også, at vores høje standard for smittebeskyttelse er med til at beskytte deres dyr og forretning," siger Søren Jørgensen.
Smittebeskyttelse er ikke blot et spørgsmål om at overholde regler – det er en investering i besætningens sundhed og produktivitet. En syg besætning kan betyde store økonomiske tab for landmanden, og derfor er det vigtigt at gøre alt, hvad man kan for at minimere risikoen.
Selvom JLM - Lind Jensen allerede har strikse procedurer, arbejder de konstant på at forbedre dem.
”Vi synes, at vi er nået langt, men vi stopper aldrig med at optimere. Dyrevelfærd og sundhed spiller en stadig større rolle i branchen, og vi følger naturligvis udviklingen tæt,” afslutter Søren Jørgensen.