Din ESG-ledelsesrapport bør være baseret på validerede data. Det gør det muligt at følge udviklingen mellem år, hvilket er en fordel for læseren, men det styrker også ESG’en som et ledelsesværktøj. Det kan være en fordel at huske på, at ESG’en er født som et risikovurderingsværktøj. Dermed adskiller den sig fra en CSR eller andre typer mere bløde metoder til at arbejde med bæredygtighed, og derfor er ESG-ledelsesrapporten bygget på data.
Har du ikke data på for eksempel biodiversitet eller arbejdsmiljø, så betyder det ikke, at du skal vente med at lave en ESG-rapport. For inden for ESG-området bliver der asfalteret, mens der køres, og intet er perfekt, så det er bare med at komme i gang med ESG-indsatser og den efterfølgende rapportering. Og så vil rapporten højst sandsynlig ændre form og indhold over de kommende år, så den passer til det, dine samarbejdspartnere efterspørger – og hvad du selv arbejder bedst med.
ESGreen Tool er et værktøj til at håndtere data inden for ESG. I første version beskæftiger værktøjet sig udelukkende med E’et, men det vil over tid også omhandle S’et og G’et.
Læs mere her: ESGreen Tool: Landbrugets digitale klimaværktøj