5 hurtige filtreringer til din søgning på LandbrugsInfo
Når du har foretaget en søgning, kan du bruge filtreringen i venstre side til at præcisere søgeresultatet. Ud for hver filtreringsmulighed står et tal i parentes. Tallet angiver, hvor mange resultater der er i den pågældende kategori, emne eller sidetype.
- Hvilket fagområde
Øverst til venstre kan du vælge, inden for hvilket fagområde du gerne vil søge efter viden.
Vælg et emne, og søgningen viser resultater inden for lige det emne. Hvis du f.eks. søger på ”gylle” og derefter vælger ”planter”, som fagområde, kommer der nye underemner, du kan bruge til filtrering – f.eks. ”Gødskning”, eller du kan filtrere med en af de andre muligheder.
- Vælg emner
Du kan begrænse din søgning yderligere ved at vælge, inden for hvilket emne du gerne vil søge. Har du søgt på ’gylle’, kan du f.eks. vælge emnet ’afgrøder’ for at begrænse søgeresultatet til indhold, der handler om gødskning af afgrøder og ikke om maskiner eller miljøret.
- Filtrer på artikeltyper
Er der stadig for mange artikler at vælge imellem, kan du filtrere yderligere ved at vælge, hvilken type indhold du søger. Det kan gøres med facetten ”sidetyper”. F.eks. kan du vælge, om sidetypen skal være en nyhed, en manual, en viden om eller f.eks. en rapport.
Nyhed: En en kortere artikel, der gør dig opmærksom på noget nyt eller aktuelt. Har som regel også kortere levetid.
Viden om: En grundig artikel, der forklarer vigtig viden. Viden er altid opdateret. Lever lige så længe, som viden har relevans.
Manual: En brugsanvisning til at implementere viden. F.eks Tjekliste: Sådan forebygger du patteskader i vinterperioden.
Analyse: Kan f.eks. være analysen af skadevoldere i marken eller analyser af skatteretlige afgørelser. De samles ofte via Feedsider.
Case: Som navnet angiver, er der tale om en case historie, hvor en landmand fortæller om en praksis, han har arbejdet med. Se f.eks hvordan Stine arbejder med oplæring af medarbejdere
Kalender: Sider med info om arrangementer, møder og begivenheder arrangeret af eller med SEGES. Der er kalenderoversigter på alle forsider.
Tema: En slags forside, der samler indhold om et emne eller på tværs af fagområder. Se f.eks temaside om Klima og landbrug.
Feed: Sider der lister alle udgivelser om et bestemt emne eller område. Se f.eks. Skattemeddelelser
- Flere filtre
Nogle gange får en artikel status af at være aktuel. Det kan f.eks. være, hvis der er en tidsfrist, vi gerne vil gøre dig opmærksom på eller nye regler du skal vare opmærksom på. Det kan du også filtrere på.
- Sorter på relevans eller nyeste
Husk, at du også kan sortere søgeresultatet efter nyeste eller relevans. Relevans lægger sig tættest op ad det, du søgte på, hvorimod nyeste sorterer efter seneste dato øverst.
- Din personlige søgehistorik
Her kan du se, hvilke ord eller fraser du sidst har søgt på og hvilke artikler du sidst har læst. Funktionen er kun tilgængelig, hvis du har oprettet en profil og er logget ind
Et nyttigt søgeværktøj, som tilbydes af din browser
Nogle browsere, f.eks. Google Chrome, har desuden et nyttigt værktøj til at hjælpe med at gennemskue, hvor på siden der står noget om det ord, du søgte på.
Det er værktøjet Find. Med Find værktøjet kan du søge efter, hvor i teksten dit søgeord er skrevet. Find værktøjet angiver også, hvor mange gange ordet er nævnt i teksten og ordet fremhæves desuden med en farve i teksten.
Du kan enten finde værktøjet via menuen i din browser eller du kan bruge genvejstasterne Ctrl+F.
I Google Chrome vises dette vindue – se pkt. 2, når du har aktiveret Find værktøjet.