Økonomi og ledelse

Case: Det sociale fællesskab på arbejdspladsen er vigtigt

”Jeg går op i, at folk har det godt her”. Sådan lyder det fra Anders Kappel fra Brunshøjgård I/S. Her kitter sociale arrangementer og de små fejringer i hverdagen den store flok af medarbejdere sammen på tværs af lokationer

De siger det måske ikke højt, men de har faktisk fokus på det sociale fællesskab – selv i Sydthy. I Brunshøjgård I/S, der spreder sig over fire adresser i det sydlige Thy, holder de julefrokost, sommerfest og fællesmøde med alle ansatte hver tredje uge. De fejrer deres succeser med champagne, kage eller rundstykker. Og så kan alle medarbejdere følge med i virksomhedens gang i en lukket Facebook-gruppe. Det er alt sammen noget, der er med til at kitte medarbejderne sammen, selv et stort sted hvor de tæller 18 personer om bordet, når alle er samlet. 

Vigtigt, at medarbejderne har det godt – både på arbejdspladsen og i deres fritid

Egentligt mener ejer Anders Kappel ikke, at han skal blande sig i, hvad medarbejderne foretager sig af sociale aktiviteter udenfor arbejdstiden. Men han interesserer sig for, hvad de laver, når de ikke går på arbejde. 

- Jeg skal ikke bestemme, om de går til håndbold, fodbold eller ligger hjemme på sofaen, men jeg kan godt spørge til det. For jeg interesserer mig selvfølgelig for det sociale, og om folk har det godt, fortæller Anders Kappel. For ham er det også vigtigt, at medarbejdernes bagland kender til arbejdspladsen. Derfor er den årlige sommerfest altid inklusive familie.

- Jeg synes, det er vigtigt, at deres børn også møder os, så de ved, hvor deres far arbejder. Det er en stor del af deres tid, de bruger her, så deres børn skal vide ”Sådan ser fars chef ud, og han er ikke bare en sur skid”, som Anders Kappel formulerer det. 

Simon Stephansen er nyeste mand i Brunshøjgård I/S, som er ejet af Anders Kappel og hans familie.

Simon Stephansen er nyeste mand i Brunshøjgård I/S, som er ejet af Anders Kappel og hans familie.

Godt fællesskab med plads til alle på bedriften

På so-ejendommen Brunshøjgaard er det driftsleder, Jesper Bojer, der tager sig af den daglige opfølgning med medarbejderne, og det er ham, der er opmærksom på, om nye medarbejdere falder godt ind i teamet. En opgave, som er hjulpet godt på vej af, at de er et sammentømret hold i soproduktionen. 

- Vi sidder alle sammen samlet to gange om dagen, så er der noget, bliver det vendt. Det er helt sikkert nemmere at have et godt fællesskab, hvis du snakker med folk regelmæssigt, fortæller Jesper.  

- Der vil altid være én, der sidder og er lidt i stille i pausen, men som smågriner af det, vi andre siger. Og så er der andre – som mig selv – der kan have svært ved at holde op med sige noget igen. Så jeg synes, de nye hurtigt falder til, og at det går meget naturligt, fortæller Jesper Bojer, der ligeledes følger op med nye medarbejdere og løbende spørger, om de trives. 

Jesper Bøjer, Brunshøjgård I/S

Jesper Bojer er driftsleder i Brunshøjgård I/S og står for den daglige opfølgning med medarbejderne. Det er også ham, der sikrer, at nye medarbejdere har det godt i teamet.

Ny elev: Brunshøjgård I/S er et stort, men hyggeligt sted

17-årige Simon Stephansen er nyeste mand i Brunshøjgård I/S. Han er elev og startede i september 2019. Men selvom han er ung og ny i et team, hvor de fleste havde kørekort, da Simon blev født, har det ikke været et problem for ham at falde ind i flokken. 

- Det er et stort sted, men det er hyggeligt at være her, fortæller Simon om virksomheden, der favner både svineproduktion og planteavl. Simon blev fra start sat på afdelingen, der arbejder med vedligehold, og derfor kom han hurtigt rundt på de fire ejendomme.

-  Jeg tror, at jeg den første uge havde mødt stort set alle. På den måde lærte jeg hurtigt de andre at kende og fik snakket med dem alle sammen, husker Simon Stephansen om den første tid som elev. 

Støttet af